Het ontstaan van drie dimensies in de ruimtetijd en de vier natuurkrachten samen met de bewustzijnsgolvingen

Afbeeldingsresultaat voor inflatie heelal

Met de inflatie werden samen met de bewustzijnsgolvingen, ook de drie dimensies en tijd, en de vier natuurkrachten het universum ingeblazen.

Op extreem microscopische schaal gedragen de vrijgekomen krachten en de energie ervan zich quantummechanisch, en de vraag is nu: wat is het quantummechanische equivalent van ruimte en tijd?

In de quantumwereld van het zeer kleine hoort bij elke afmetingsschaal een bepaalde energie of massa van een deeltje dat die afmeting heeft…..hoe kleiner het deeltje, hoe groter de energie….én er hoort een bepaalde tijdschaal bij, die aangeeft hoe snel iets verloopt.

De afstotende zwaartekracht ‘pompte’ het universum op en de fluctuaties van dit proces hebben uiteindelijk geleid tot de vorming van de eerste sterrenhopen en sterrenstelsels binnenin gigantische gas-en stofwolken (zie iets verder terug)

De vaccuümenergie van het tijdperk vlak vóór de inflatie, wordt omgezet in thermische straling in de vorm van lichtgolven en de eerste lichtdeeltjes
(fotonen) ontstaan in deze golven. De afgekoelde thermische straling is in onze huidige tijd nog aanwezig als achtergrondstraling.

Het allereerste licht…..

Tevens is materie en antimaterie ontstaan, naast ’n mysterieuze donkere materie……


Alledaagse, normale materie is opgebouwd uit de lichtste quarks.
Protonen en neutronen zijn opgebouwd uit quarks

Een iets grotere hoeveelheid quarks en elektronen dan anti-quarks en anti-elektronen heeft z’n sporen nagelaten in de huidige overvloed van gewone materie in de vorm van Atomen….atomaire en subatomaire deeltjes…

Vóór het ontstaan van materie en anti-materie gingen protonen en neutronen ongehinderd in elkaar over, met als gevolg dat er “toevallig” geleidelijk aan meer protonen dan neutronen zijn ontstaan…waardoor het heelal grotendeels uit waterstof bestaat! 

Donkere materie verdwijnt in donkere uithoeken…….

Ontstaan van atoomkernen van lichte elementen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.